Na miejscu , na wynos , z dowozem.
Zupa dnia 4,99 zł do każdego dania za min. 20 zł
Zestawy obiadowe / Lunch menu
Zestawy obiadowe / Lunch menu
Codziennie nowe dania . Oferta specjalna : lunch dnia
-
Szef kuchni poleca
Bryzol z polędwiczki wieprzowej
Bryzol (cienko rozbity kotlet) z marynowanej polędwiczki wieprzowej serwowany z karmelizowaną czerwoną cebulą , podsmażanymi ziemniakami i surówką -
Pieczeń ze schabu , kluski śląskie , surówka
Pieczeń z marynowanego schabu ,kluski śląskie własnego wyrobu , surówka do wyboru z menu
-
Filet z łososia atlantyckiego
Filet (filet z.s. min. 180 gr) z łososia atlantyckiego , podsmażane ziemniaki , surówka -
Kotlet z piersi kurczaka ziemniaki puree , surówka
Kotlet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych , ziemniaki puree , surówka -
Pierogi z mięsem ( 7 szt. wyrób własny)
Recznie robione pierogi z mielonym mięsem wieprzowym i drobiowym ( 7 szt. , łopatka , szynka , schab , pierś z kurczaka) okraszone cebulką podmażaną na oleju.Cena z opakowaniami na wynos. -
Pierogi mix (ruskie 4 szt. z mięsem 4 szt.) okraszone cebulką
Mix pierogów własnego wyrobu : 4 szt. pierogów z mięsem + 4 szt. pierogów ruskich okraszone cebulką podsmażaną na oleju -
Pierogi ruskie / Homemade dumplings stuffed with potatoes , cottage cheese and fried onion
Ręcznie robione pierogi (8 szt. ok. 500 gr.) z farszem z twarogu i ziemniaków , okraszone cebulką podsmażaną na oleju . -
Wegetariański kotlet z kalafiora , kaszy bulgur i cheddara / Vegetarian coutlet made from cauliflower , bulgur groats and cheddar cheese , boiled rice , raw salad
Wegetariański kotlet z kalafiora , kaszy bulgur i tartego sera cheddar , ziemniaki , surówka
Zupy / Soups
Zupy / Soups
-
Szef kuchni poleca
Fasolka po bretońsku
Klasyczne danie barowe gotowane na wędzonce z kiełbasą (96% mięsa , bez mom) , fasolą jaś ,pomidorami , szynką , marchewką , majerankiem i ziemniakami . -
Krupnik zabielany z kaszą , włoszczyzną i ziemniakami
Krupnik na bulionie drobiowym , zabielany z kaszą , ziemniakami, włoszczyzną i zieloną pietruszką . Cena uwzględnia opakowanie na wynos. -
Zupa jarzynowa (wege) z ziemniakami
Zupa na jarzynowa na bulionie warzywnym z ziemniakami , zabielana słodką śmietanką
Potrawy wekowane w słoikach i wyroby garmażeryjne
Potrawy wekowane w słoikach i wyroby garmażeryjne

Dania wekowane w słoikach 900 ml.
-
Szef kuchni poleca
Żurek z biała kiełbasą 900 ml
Żurek na naturalnym zakwasie pszennym i żytnim z białą kiełbasą , jajkiem na twardo i ziemniakami , zabielany słodką śmietanką , przyprawiony chrzanem -
Pierogi ruskie 500 gr.
Ręcznie robione pierogi ruskie 500 gr (8-10 szt.) , wyrób schłodzony pakowany hermetycznie , okres przydatności do spożycia 3 dni od daty zakupu , przechowywać w lodówce , po otwarciu spożyć . Sposób przygotowania : gotować w osolonym wrzątku 3 do 4 minut lub odgrzać na patelni do zrumienienia . Smacznego -
Pierogi z mięsem 500 gr.
Ręcznie robione pierogi z mięsem (szynka , schab , łopatka wieprzowa) 500 gr. (9-10 szt.) wyrób schłodzony pakowany hermetycznie , okres przydatności do spożycia 3 dni od daty zakupu , przechowywać w lodówce , po otwarciu spożyć . Sposób przygotowania : gotować w osolonym wrzątku 3 do 4 minut lub odgrzać na patelni do zrumienienia . Smacznego -
Wegetariańska zupa jarzynowa 900ml
bulion warzywny fasolka szparagowa ,brukselka, marchewka, pietruszka ,kalafior, por, ryż ,śmietana . Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji zwrotnej za słoikż -
Fasolka bo bretońsku 900 ml.
Klasyczne danie barowe , bulion na wieprzowinie , fasola "jaś" , kiełbasa premium (96% mięsa bez mom) , schab,szynka,marchewka ,pietruszka korzeń , majeranek , ziemniaki .Danie konserwowane naturalną metodą wekowania bez sztucznych konserwantów , należy przechowywać w lodówce , okres przydatności do spożycia 7 dni od dnia zakupu .Cena zawiera kaucję zwrotną 2,00 zł za słoik. -
Klopsy wieprzowe 420 ml w sosie koperkowym
Klopsy wieprzowe ( z łopatki) 4 szt. w sosie koperkowo-śmietanowym -
Tajska zupa Tom Kha Gai 900 ml.
Tajska , lekko pikantna zupa na bulionie z kurczaka i wywarze z liści limonki kafir , galangalu, świeżej trawy cytrynowej , czosnku i chili . Z mlekiem kokosowym (ok. 30% objętości potrawy) , grzybami mun , mięsem z kurczaka , szalotką , makaronem ryżowym i dymką . Danie konserwowane naturalną metodą wekowania bez sztucznych konserwantów , należy przechowywać w lodówce , okres przydatności do spożycia 7 dni od dnia zakupu . Dołączony makaron ryżowy nalezy zalać wrzątkiem i moczyć ok. 5 min.Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji zwrotnej za słoik. -
Gołąbki z białej kapusty 900ml
Gołąbki własnej roboty (3 szt.) faszerowane mięsem mielonym z łopatki i ryżem (50/50 %) w sosie pomidorowym . Cena zawiera kaucję 2,00 zł /słoik. -
Szef kuchni poleca
Zupa gulaszowa 900 ml.
Zupa gulaszowa wieprzowa z pieczarkami , papryką , pietruszką (korzeń) , marchewką i ziemniakami . Cena zawiera 2,00 zł kaucji za słoik. -
Wegetariańska zupa ogórkowa 900 ml.
Zupa ogórkowa na bulionie warzywnym z tartymi ogórkami kiszonymi , ziemniakami i marchewką , zabielana śmietaną 18% . Cena zawiera kaucję zwrotną 2,00 zł/słoik. -
Krupnik 900 ml.
Zabielany krupnik na bulionie drobiowym z kaszą jęczmienną , ziemniakami i marchewką . Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji za słoik. -
Zupa pomidorowa 900ml
Zupa pomidorowa na bulionie drobiowym z marchewką ,makaronem i śmietaną Cena uwzględnia 2 zł kaucji zwrotnej za słoik -
Rosół bulion /bez makaronu/ 900ml
bulion drobiowo-wołowo- warzywny , marchewka. Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji zwrotnej za słoik. -
Rosół 900ml
Bulion bulion z kurczaka ,makaron pszenny nitki ,marchewka. Cena zawiera kaucję za słoik 2zł. -
Zupa szczawiowa 900 ml. z jajkiem na twardo i ryżem
Bulion drobiowy ,ryż , jajko na twardo ,mielony szczaw ,śmietana. Cena zawiera kaucję za słoik 2 zł