Zestawy obiadowe
Codziennie nowe dania . Oferta specjalna : lunch dnia
-
Klopsy wieprzowe w sosie koperkowy
Klopsiki wieprzowe (mielona szynka wieprzowa 3 szt. ok. 180 gr.) w sosie koperkowym , ziemniaki puree , surówka -
+2
Pikantna Shoarma z piersi kurczaka , chlebek pita , dip czosnkowy , sałatka ze świeżych warzyw
Mięso z piersi kurczaka marynowane w jogurcie z sokiem z cytryny , kuminem , mieloną kolendrą , wędzoną papryką , cynamonem , chili , czosnkiem i mielonymi goździkami (danie lekko pikantne) . Chlebek pita własnego wypieku , jogurtowy dip czosnkowy ,surówka -
Szef kuchni poleca +1
Eskalopki z piersi indyka
Cienko rozbite kotlety z piersi indyka w lekko pikantnym cieście naleśnikowym , smażone na patelni , podsmażane ziemniaki/ziemniaki puree , surówka -
Szef kuchni poleca
Pad Thai
Lekko pikantne tajskie danie z woka : makaron ryżowy , jajko , czosnek , orzeszki ziemne , mięso z piersi kurczaka , kiełki , grzyby, sałata . Przyprawy : sos sojowy ,sos ostrygowy, cukier, pasta z tamaryndowca , sok z limonki , ocet z brązowego ryżu , sriracha . Cena z opakowaniami na wynos. -
Placki ziemniaczane ( 4 szt. wyrób własny) z kwaśną śmietaną
Placki ziemniaczane (4 szt.) z wczesnych polskich ziemniaków z kwaśną śmietaną . -
Pierogi z mięsem ( 7 szt. wyrób własny)
Recznie robione pierogi z mielonym mięsem wieprzowym i drobiowym ( 7 szt. , łopatka , szynka , schab , pierś z kurczaka) okraszone cebulką podmażaną na oleju.Cena z opakowaniami na wynos. -
Pierogi mix (ruskie 4 szt. z mięsem 4 szt.) okraszone cebulką
Mix pierogów własnego wyrobu : 4 szt. pierogów z mięsem + 4 szt. pierogów ruskich okraszone cebulką podsmażaną na oleju -
Pierogi ruskie / Homemade dumplings stuffed with potatoes , cottage cheese and fried onion
Ręcznie robione pierogi (8 szt. ok. 500 gr.) z farszem z twarogu i ziemniaków , okraszone cebulką podsmażaną na oleju . -
Wegetariański kotlet ze szpinaku , mozzarelli i ryżu
Wegetariański kotlet ze szpinaku , mozzarelli i ryżu . Dodatki i surówki do wyboru z menu. -
Wegetariański kotlet z kalafiora , kaszy bulgur i cheddara / Vegetarian coutlet made from cauliflower , bulgur groats and cheddar cheese , boiled rice , raw salad
Wegetariański kotlet z kalafiora , kaszy bulgur i tartego sera cheddar , ziemniaki , surówka
Zupy / Soups
-
Szef kuchni poleca
Botwinka z jajkiem i ziemniakami /Vegetarian soup made from young beetroots with boiled egg and potatoes
Wegetariańska zupa z młodych buraczków ćwikłowych , 1/2 jajka na twardo , słodka śmietanka , ziemniaki . -
Szef kuchni poleca
Zupa gulaszowa
Lekko pikantna zupa z szynką wieprzową oraz papryką , pomidorami , pieczarkami , marchewką , pietruszką i ziemniakami. Cena z opakowaniami na wynos. -
Zupa pieczarkowa
Zupa ze świeżych pieczarek , zabielana śmietaną z makaronem "świederki" i natką pietruszki.
Potrawy wekowane w słoikach i wyroby garmażeryjne
Dania wekowane w słoikach 900 ml.
-
Szef kuchni poleca
Bigos 900 ml./800g
Bigos z kiszonej i słodkiej kapusty z grzybami (borowiki suszone i mrożone , świeże pieczarki) kiełbasą (premium 96% mięsa bez mom) , , szynką wieprzową i suszonymi śliwkami .Danie konserwowane naturalną metodą wekowania bez sztucznych konserwantów , należy przechowywać w lodówce , okres przydatności do spożycia 14 dni od dnia zakupu .Cena zawiera kaucję zwrotną 2,00 zł za słoik. -
Szef kuchni poleca
Żurek z kiełbasą i ziemniakami 900 ml
Żurek na naturalnym zakwasie pszennym i żytnim z białą kiełbasą , jajkiem na twardo i ziemniakami , zabielany słodką śmietanką , -
Pierogi ruskie 500 gr.
Ręcznie robione pierogi ruskie 500 gr (8-10 szt.) , wyrób schłodzony pakowany hermetycznie , okres przydatności do spożycia 3 dni od daty zakupu , przechowywać w lodówce , po otwarciu spożyć . Sposób przygotowania : gotować w osolonym wrzątku 3 do 4 minut lub odgrzać na patelni do zrumienienia . Smacznego -
Pierogi z mięsem 500 gr.
Ręcznie robione pierogi z mięsem (szynka , schab , łopatka wieprzowa) 500 gr. (9-10 szt.) wyrób schłodzony pakowany hermetycznie , okres przydatności do spożycia 3 dni od daty zakupu , przechowywać w lodówce , po otwarciu spożyć . Sposób przygotowania : gotować w osolonym wrzątku 3 do 4 minut lub odgrzać na patelni do zrumienienia . Smacznego -
Chwilowo niedostępne
Wegetariańska zupa jarzynowa 900ml
bulion warzywny fasolka szparagowa ,brukselka, marchewka, pietruszka ,kalafior, por, ryż ,śmietana . Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji zwrotnej za słoikż -
Fasolka bo bretońsku 900 ml.
Klasyczne danie barowe , bulion na wieprzowinie , fasola "jaś" , kiełbasa premium (96% mięsa bez mom) , schab,szynka,marchewka ,pietruszka korzeń , majeranek , ziemniaki .Danie konserwowane naturalną metodą wekowania bez sztucznych konserwantów , należy przechowywać w lodówce , okres przydatności do spożycia 7 dni od dnia zakupu .Cena zawiera kaucję zwrotną 2,00 zł za słoik. -
Gołąbki z białej kapusty 900ml
Gołąbki własnej roboty (3 szt.) faszerowane mięsem mielonym z łopatki i ryżem (50/50 %) w sosie pomidorowym . Cena zawiera kaucję 2,00 zł /słoik. -
Botwinka 900 ml.
Bulion warzywny buraki, ziemniaki ,liście botwinki ,śmietana jajko. Danie konserwowane naturalną metodą wekowania bez sztucznych konserwantów , należy przechowywać w lodówce .Cena uwzględnia kaucję za słoik 2,00 zł -
Wegetariańska zupa ogórkowa 900 ml.
Zupa ogórkowa na bulionie warzywnym z tartymi ogórkami kiszonymi , ziemniakami i marchewką , zabielana śmietaną 18% . Cena zawiera kaucję zwrotną 2,00 zł/słoik. -
Krupnik 900 ml.
Zabielany krupnik na bulionie drobiowym z kaszą jęczmienną , ziemniakami i marchewką . Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji za słoik. -
Zupa pomidorowa 900ml
Zupa pomidorowa na bulionie drobiowym z marchewką ,makaronem i śmietaną Cena uwzględnia 2 zł kaucji zwrotnej za słoik -
Rosół bulion /bez makaronu/ 900ml
bulion drobiowo-wołowo- warzywny , marchewka. Cena uwzględnia 2,00 zł kaucji zwrotnej za słoik. -
Rosół 900ml
Bulion bulion z kurczaka ,makaron pszenny nitki ,marchewka. Cena zawiera kaucję za słoik 2zł.